Güveçte Mantarlı Tavuk Sote

Güveçte Mantarlı Tavuk Sote

28 NİS

2017

Malzemeler

Yarım kg tavuk göğsü

Yarım kg mantar

1 orta boy soğan

2 adet yeşil sivri biber

1 büyük boy domates

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı kekik

1 çay kaşığı karabiber

2 yemek kaşığı kaşar peyniri

Yapılışı ve Hazırlanması

İlk olarak tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğruyoruz. Daha sonra geniş bir tavada sırayla sıvı yağda soğanları kavurmaya başlıyoruz. daha sonra sırayla biberleri tavuk etlerin, etin rengi değişene kadar kavuralım en son olarakta mantarları üzerine ekleyip mantarlar suyunu çekene kadar kavurmaya devam edelim. Daha sonra olarak kabuğunu doğradığımız domatesleri ekleyelim daha sonra salçasını koyarak bütün baharatları ekleyelim. Tencerenin altını kapatıp hazırlamış olduğunuz soteyi güveç kabının içine koyalım ve üzerine kaşar peyniri dökerim. 200 derecede fırında kaşarlar üzerinde eriyinceye kadar pişirelim. Afiyet olsun.